OMÜ PUAMER MİNDFULNESS İLE TANIŞMA ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Yazar: Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi | Tarih: 27 Aralık 2021

Ondokuz Mayıs Üniversitedi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜ PUAMER) Mindfulness ile Tanışma etkinliğini gerçekleştirdi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Psikiyatri Hemşireliği Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK’ın konuşmacı olduğu ve Mindfulness ile ilgili merak edilen soruları yanıtladığı etkinlik birçok katılımcının ilgisini gördü. Ondokuz Mayıs Üniversitesi Psikoloji Uygulama ve Araştırma Merkez (PUAMER) Müdür Yardımcısı ve Psikoloji Bölümü Öğretim elemanı Öğr. Gör. Aysu GÜL ŞANLİ açılış konuşmasına PUAMER’in Hizmetlerini anlatarak başladı. Gül Şanli konuşmasına “Öncelikle Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK’a sözü bırakmadan önce yoğun programında bize zaman ayırdığı için çok teşekkür ederim ve siz değerli katılımcılarımıza da PUAMER ekibi adına katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek devam etti ve Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK hakkında kısa bir bilgilendirme yaptı. Gül Şanli “Mindfulness günümüzde sıkça duyduğumuz bir kavram haline geldi. Spor kulüplerinin sporcularına, bazı büyük şirketlerin çalışanlarına, okulların öğrencilerine mindfulness temelli programları aldırdıklarını biliyoruz. Peki nedir mindfulness?” sorusu ile konuşmayı Sevcan Orak’a bıraktı. Sevcan Orak konuşmasında Minfulness’ın ortaya çıkış süreci, felsefesi, ne anlama geldiği, hayatımızdaki yeri ve öneminin ne olabileceği, bireyin yaşamına sağlayabileceği yararların neler olabileceği, kabul kavramının ne anlam ifade ettiği ve mindfulness bakış açısıyla stres yönetiminde neler yapılabileceği konularından bahsetti. Sevcan Orak konuşmacılardan gelen soruları da yanıtlayarak bireyin günlük yaşamında yapabileceği mindfulness egzersizlerinden bahsederek konuşmasını tamamladı. Gül Şanli, konuşması için tekrar Dr. Öğr. Üyesi Oya Sevcan ORAK’a ve katılım sağlayan tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarak önümüzdeki aylarda ilgi duyan katılımcılar için Sevcan Orak ile birlikte Mindfulness atölye çalışması yapacaklarının müjdesini de vererek programı sonlandırdı.